fbpx

Toegang tot digitale kadastrale kaart

Eindelijk is deze week de digitale kadastrale kaart geïntroduceerd die Minister Jetten begin dit jaar aankondigde. Dat is goed nieuws voor bewoners die zijn aangesloten op een zgn. blokaansluiting.

Bij een blokaansluiting hebben meerdere wooneenheden één gezamenlijk energiecontract in plaats van dat er voor iedere wooneenheid een contract met een energiemaatschappij is. Bewoners hadden tot nu toe geen mogelijkheid om te controleren of de tijdelijke tegemoetkoming blokaansluitingen (TTB) voor hun was aangevraagd, tot deze week! De TTB-subsidie is bedoeld voor bewoners die geen aanspraak kunnen maken op het reguliere prijsplafond omdat hun woning is aangesloten op een blokaansluiting. De subsidie bedraagt €380,- tot €1980,- per wooneenheid. Een wooneenheid kan een huis, appartement, studio of studentenkamer zijn.

Check of de subsidie tijdelijke tegemoetkoming blokaansluiting (TTB) is aangevraagd

Bewoners met een blokaansluiting kunnen nu met postcode en huisnummer zien of de subsidie is aangevraagd of niet. Als de subsidie nog niet is aangevraagd, kunnen ze het verzoek tot aanvraag bij de houder van het energiecontract, in veel gevallen de pandeigenaar of VVE (beheerder), neerleggen. Deze heeft dan met de huidige deadline nog enkele weken om de aanvraag in te dienen, want het aanvraagloket bij de Belastingdienst sluit op 30 september aanstaande, daarna kan de subsidie die meer worden aangevraagd.

Check nu of de subsidie is aangevraagd:

https://data.pldn.nl/voor-bewoners/-/stories/status-blokaansluitingen?embed

Mocht je hulp kunnen gebruiken bij het aanvragen van de TTB-subsidie bel dan naar 085-800 0807 of vraag om een offerte op Blokaansluiting.nl