fbpx

TTB-regeling aanvragen: Energieprijscompensatie voor bewoners met een gedeelde energieaansluiting

De aanvraag voor de tijdelijke tegemoetkoming blokaansluitingen, ook wel de TTB-regeling, is vanaf nu aan te vragen. De telefoon bij www.blokaansluiting.nl staat roodgloeiend sinds Minister Rob Jetten het loket voor de aanvraag van de regeling gisteren heeft geopend. 

Een flink aantal vastgoedeigenaren, vve’s en vve-beheerders meldden zich al bij Blokaansluiting.nl om de aanvraag te verzorgen. Hierdoor kunnen ze huurders en bewoners snel compenseren voor de hoge energieprijzen. De 700.000 huishoudens met blokgas, blokwarmte en/of blokelektriciteit kwamen niet in aanmerking voor het reguliere prijsplafond. Voor een zelfstandige woning met een gedeelde gas/warmte- en elektriciteitsaansluiting bedraagt de compensatie gemiddeld minimaal €1.978,-. De hoogte van de compensatie is afhankelijk van verschillende factoren. Is er sprake van een appartementencomplex met bijvoorbeeld 50 zelfstandige woningen, waarvan alle woningen zijn aangesloten op een gemeenschappelijke elektriciteits- en gasaansluiting, dan levert dit de bewoners in totaal €99.000,- aan subsidie op. Voor deze TTB-regeling heeft de overheid €700 miljoen beschikbaar gesteld. 

Complex aanvraagproces TTB-regeling

Veel eigenaren en vve’s hebben onvoldoende capaciteit om de aanvraag op korte termijn in te dienen, terwijl huurders en bewoners op de deur kloppen. Als de aanvraag aan Blokaansluiting.nl wordt uitbesteed, scheelt dat veel tijd die ook voor andere zaken kan worden gebruikt. De aanvraag kan alleen worden ingediend door de houder van het energiecontract. In veel gevallen is dat de pandeigenaar, beheerder of het vve bestuur. 

Reguliere vergoeding voor TTB-regeling aanvragen

Blokaansluiting.nl werkt met een reguliere vergoeding; een percentage van het bedrag dat wordt ontvangen afhankelijk van het type energievoorziening, het aantal en soort wooneenheden. Pas na ontvangst van de toewijzing van de compensatie factureert Blokaansluiting.nl de afgesproken vergoeding. De factuur kan vervolgens worden gebruikt voor de eigen administratie of voor de servicekosten-afrekening aan huurders. Vraag nu een offerte aan op www.blokaansluiting.nl.