fbpx

De subsidie voor blokaansluitingen die volgens Minister Jetten in eerste instantie zou worden opengesteld medio februari, is sinds 25 april aan te vragen. Deze subsidie is voor huishoudens met een blokaansluiting op gas/warmte en/of elektriciteit. Dat wil zeggen, een gedeelde gas-, warmte of elektriciteitsaansluiting. Deze TTB-regeling is de tegenhanger van het prijsplafond voor huishoudens die niet beschikken over een eigen aansluiting. Dit is met name het geval bij flats, appartementencomplexen en studentenwoningen.

Wie kan de subsidieregeling TTB aanvragen

De 700.000 huishoudens die recht hebben op de subsidie voor blokaansluitingen kunnen de aanvraag echter niet zelf doen. De aanvraag moet worden ingediend door de houder van het energiecontract. Vaak is dit de eigenaar van het pand, de beheerder of het vve bestuur. De kosten voor de aanvraag kunnen vervolgens weer doorberekend worden in de servicekosten-afrekening aan huurders.

Wat is de hoogte van de compensatie voor blokaansluitingen (TTB)

Het totale subsidiebedrag dat wordt ontvangen is afhankelijk van het type woning en het energiecontract. Zo kunnen huishoudens bijvoorbeeld voor een hogere compensatie in aanmerking komen als het om een zelfstandige woning gaat dan als het om een onzelfstandige woning gaat. Voor een zelfstandige woning met een gedeelde gas-, warmte of elektriciteitsaansluiting bedraagt de compensatie minimaal €1.978,-.

Gebruik maken van de TTB Subsidie

Het aanvragen kan via blokaansluiting.nl. Vraag vandaag nog een offerte aan via ons formulier en bespaar geld.