fbpx

Wat is de teruggaaf energiebelasting?

Naast de tijdelijke tegemoetkoming voor blokaansluitingen kun je bij ons ook terecht voor de teruggaaf energiebelasting. De teruggaaf energiebelasting kan worden aangevraagd als achter één elektriciteitsaansluiting (blokelektriciteit) meerdere WOZ-objecten zijn aangesloten. Dit geldt bijvoorbeeld voor een vve waarbij alle appartementen elektriciteit geleverd krijgen via één centrale of collectieve aansluiting. Start de aanvraag en krijg tot €2.100,- per WOZ-object terug. De energiebelasting kan tot 5 jaar terug worden teruggevraagd.

Second opinion

Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor een second opinion wanneer al eerder energiebelasting is teruggevraagd. Onze ervaring is dat de teruggaaf niet altijd volledig wordt benut en je dus geld laat liggen; vastgoedeigenaren, -beheerders en vve’s laten jaarlijks onbewust miljoenen euro’s liggen. 

Een reguliere vergoeding betalen voor de aanvraag

Blokaansluiting.nl werkt met een reguliere vergoeding; een (klein) percentage van de compensatie. De eigenaar of beheerder krijgt het bedrag in één keer uitgekeerd via de Belastingdienst en verrekent dit met de gas-, warmte- en/of stroomafrekening per huishouden. Na ontvangst van de compensatie factureert Blokaansluiting.nl de afgesproken fee. De factuur kan vervolgens worden gebruikt voor de eigen (vve-)administratie of voor de servicekosten-afrekening aan huurders.

Bespaar energiebelasting en tijd met uw aanvraag

Hoewel de regeling natuurlijk erg goed nieuws is voor huishoudens met blokaansluiting, is er eigenlijk geen enkel voordeel voor eigenaren en beheerders. ‘De bewoners zijn blij, maar het kost de vastgoedpartijen tijd, geld en moeite. Als ze het aan ons uitbesteden, scheelt het veel arbeidsuren voor het uitzoeken en aanvragen die beter voor andere zaken ingezet kunnen worden. De kosten kun je verdelen over de bewoners en verwerken in de afrekening.’ Op www.blokaansluiting.nl kunt u eenvoudig een formulier invullen voor het aanvragen van de compensatie- en teruggaafregelingen. Zodra wij uw gegevens ontvangen hebben nemen wij z.s.m. contact met u op. Om een offerte op te maken, de vervolgstappen te bespreken en de aanvraag in orde te maken. Op www.blokaansluiting.nl staat ook een korte video met uitleg over wat een blokaansluiting nu precies is.