fbpx

Bent u als vastgoed eigenaar of VVE beheerder in het bezit van een blokaansluiting en wilt u besparen op de energiekosten? Dan kunt u wellicht in aanmerking komen voor een belastingteruggaaf op de energiebelasting! In deze blogpost vertellen we u alles over deze regeling, hoe u er gebruik van kunt maken, en wat de voordelen voor u zijn.

Wat is een blokaansluiting?

Een blokaansluiting is een elektriciteitsaansluiting die wordt gebruikt voor meerdere huizen of appartementen. Bijvoorbeeld bij een flatgebouw waarbij de meterkast zich buiten het gebouw bevindt en de nutsvoorziening binnenkomt via één centrale aansluiting. Voor vastgoedeigenaren en VVE’s met blokaansluitingen kan het lastig zijn om grip te krijgen op de energiekosten. Daarom kan belastingteruggaaf een uitkomst bieden.

Belastingteruggaaf energiebelasting

Als eigenaar van een pand met een blokaansluiting betaalt u naast uw energieverbruik ook energiebelasting. Energiebelasting is een heffing die door de overheid wordt geheven op het verbruik van gas en elektriciteit. De belastingteruggaaf houdt in dat u, als eigenaar van een pand met een blokaansluiting, het grootste deel van de energiebelasting terug kunt vorderen bij de Belastingdienst. Dit kan u honderden euro’s per jaar besparen.

Hoe vraagt u belastingteruggaaf aan?

Om in aanmerking te komen voor belastingteruggaaf zijn er een aantal zaken waaraan u moet voldoen. Zo dient u te beschikken over een geldige EAN-code en dient u energie af te nemen van een energieleverancier die is geregistreerd bij de Belastingdienst. Daarnaast moet u ook kunnen aantonen dat u de eigenaar bent van het pand met de blokaansluiting en dat u verantwoordelijk bent voor de energierekening.

U kunt de aanvraag voor belastingteruggaaf doen via blokaansluiting.nl. Dit kan veel tijd besparen, aangezien blokaansluiting.nl vakkennis in huis heeft en werkt op basis van een reguliere vergoeding. Vergeet niet om in uw aanvraag te vermelden hoeveel huishoudens er gebruik maken van de blokaansluiting. Na ontvangst van uw aanvraag krijgt u bericht van de Belastingdienst of u in aanmerking komt voor teruggave.

Grip op kosten, besparen op belasting.

Als vastgoed eigenaar of VVE beheerder kan het lastig zijn om grip te krijgen op de energiekosten als u beschikt over een blokaansluiting. Toch kunt u flink besparen op uw energiekosten door middel van de belastingteruggaaf energiebelasting. Zorg ervoor dat u voldoet aan de voorwaarden en vraag de teruggave aan. Het kan u veel geld besparen!